donderdag 13 mei 2010

Deleuze

Doordat de andere docente van Filosofie niet ( naar mijn idee) een goede docent was, vond ik dat filosofie niet leuk werd gegeven. Maar deze periode krijgen we weer Filosofie van een andere docente en ik vind het nu heel erg leuk. We hebben het nu over de Filosoof Deleuze.
Als eerste opdracht moesten we ons verplaatsen in een andere object en dit presenteren in de klas.
De hele klas had goed zijn best gedaan en er waren een heleboel leuke presentaties.
Ik had zelf voorbereid dat ik in een krant zou veranderen, maar terwijl ik in de klas zat kwam ik erachter dat ik een grote fout had gemaakt en liever in een boek wil veranderen. Ik zeg namelijk altijd:

Life is like a book and if you don't travel you only read one page. 

Ik wil later een heel groot boek hebben dus ik wil een boek worden.
Hieronder staat het stukje tekst wat ik had voorbereid:

Filosofie. 24-04-2010. Ik word de Krant.
Eline Stevens, Artez.
Ik word een krant, die in de morgen vroeg word gedrukt en bij de stations word weggegeven aan één van de vele reizigers. Ik word gebruikt o het laatste nieuws te verspreiden, informatie te vervaardigen, de lezer te fascineren. Laten verbazen, laten lachen en misschien wel verdrietig of boos maak. Ik word vastgehouden door vele handen en gelezen door meerdere ogen.
Ik word opengeslagen, ben bedrukt met inkt en ik besta uit papier. Ik maak ene knisperend geluid als je me samen drukt en op vouwt. Aan het einde van de dag lig ik op de grond en staan er verschillende schoenen op mij en dan word ik opgeruimd en eindig ik in blauwe zak van de schoonmaker, samen met alle andere dingen van de grond en de prullenbak.

Heij kijk daar, daar heb je de krant van vanmorgen die onder mij op de stapel lag.






De grot van Plato

Voor Filosofie moesten we de grot van Plato beeldend maken.
Ik heb hiervoor gekozen om van een barbie een andere barbie te maken. Dit heb ik gedaan om te laten zien dat de grot van Plato ook geld op de maatschapij. Als je anders bent val je gelijk op omdat de mensen dat niet gewend zijn.Het is anders dan het daadwerklijke idee...

Daarnaast zit de Barbie vast aan touwen als een soort marionetten pop. Deze touwen staan voor de maatschappij waar je aan vast zit. Dan kan je nog zo anders en vrij zijn, toch blijf je vast zitten aan de maatschappij waarin je maar een beetje kan bewegen.